dijous, 11 de juny del 2009

Una persona val 94.000.000 euros?

Per lo vist, el portugués Cristiano Ronaldo si. Aquest davanter nascut a l'illa de Madeira, que pertany a Portugal, serà, segons Marca.com, pròxim jugador del Real Madrid a partir de la temporada 2009-2010. Dic segons Marca.com perquè en època de fitxatges i de revolució de plantilles, els agrada molt el morbo i els rumors. Fa no res, va ixir en portada que Villa ja era oficialment jugador del Madrid, i al dia següent, la mà dreta de Florentino Pérez(Floren, per als madridistes), Jorge Valdano, va fer unes declaracions dient que no pagava més de 37 millons. Si se suposava que els havia pagat ja, no?

Corria l'any 2004 i jo amb 40 de febra vaig estar veent el partit inaugural de l'Eurocopa 2004 que enfrentava als que després es trobarien en la final: Portugal i Grècia. Havia sentit parlar d'ell, però només l'havia vist jugar en la Playstation. Hem vaig quedar flipat com deixava un rival darrere d'un altre, jugant d'extrem esquerre perquè figo era a la dreta. Al ratet va vindre mon pare, i va veure just el trocet on Cristiano Ronaldo va centrar dos voltes i va rebutjar la defensa. En aquell moment mon pare va dir una frase, que segur que gràcies a açò, Cristiano ara "val" 94 milions d'euros: "Ummmm, el Cristiano Ronaldo ese es un poco flojito, no?". I ahi està.

Una cosa que em sorprén, deixant a banda ja els milions i milions que es paga a un treballador perquè treballe en la teua empresa, és que es neguen a pagar 37 milions per Villa. La diferència entre Villa i Cristiano no és en el camp, perquè estàn més o menys equilibrats, sino en el vestuari. Últimament se li dóna molta importància a que hi haja un bon ambient dins d'un vestuari i eixa és una de les claus de l'èxit. I tot ve de la victòria de la selecció espanyola de bàsquet, que amb aquell mètode, van guanyar de calle. Quan Ronaldo falle dos gols, o faça 3 mals partits seguits, Pellegrini no tindrà cap remordiment al deixar-lo en la banqueta, i ahi es formarà el mondongo a base de declaracions i piques de ninyato. Quan Villa falle dos gols, o faça 3 mals partits seguits, Pellegrini no tindrà cap remordiment en deixar-lo fora. El Guaje s'enfadarà, però amb ell mateix i currarà el triple per tornar a ser titular. Jo pense que ens trobem en una aposta molt arriscada, que si ix bé la gent no s'enrecordarà, però si ix mal, acabarà jugant al Milan venut per 10, 5 milions com a molt.

2 comentaris:

  1. De primera, em pareix increible que es manejen quantitats tant astronòmiques al futbol. I t'ho diu una gran seguidora d'aquest esport i culé a mort ja ja.
    94 milions d'euros ni més ni menos. He vist hui a les noticies que Cristiano Ronaldo tambés es mileurista: per cada hora de treball s'espolsa 1000 eurets a la butxaca!
    I després està la qüestió esta comparativa que has fet tu entre el portugués i Villa. I tens tota la raó. No hi ha punt de comparació. Este xiconet en 20 anys que tindrà té massa, i la veritat que molt humilde i agraït no pareix. A vore com acaben Florentino, el Madrid i el jugador dels 94 milions.
    Au, he ahí mi reflexión!
    Vaja bé!

    ResponElimina
  2. Ei Jorge, és la primera que llig el teu blog i vaig a donar-te la meua opinió sobre aquest tema, amb una visió una mica diferent a la teua ;)

    Jo no pense que el RM preferisca a C.Ronaldo abans que a Villa per temes de vestuari, crec que eś algo molt més simple.

    El RM és una empresa i CR va a crear-li molts més beneficis de 'merchandising' arreu de tot el mòn que els que puga crear Villa.

    Quan el RM va fitxar a Zidane també es va deixar un dineral per al moment que era (crec que van ser 10.000 milions pts) i estic ben segur que la inversió es va recuperar tant monetàriament com futbolísticament.

    Potser m'equivoque, però pense que amb C.R. passarà el mateix. Per cert, segurament el RM també fitxe a Villa :P

    ¡Salut!

    ResponElimina